Samospráva odovzdala ceny Hviezdy Prešova
Mesto Prešov ocenilo najlepších žiakov v kategórii šport, vedomosti a umenie.

05.06.2018 | Prešovský kraj | Autor: K.Mudríková

Hviezdami Prešova v 11. ročníku súťaže sa stali Timea Palková, žiačka 7. C triedy Základnej školy na Šrobárovej ulici, Jozef Kuruc z 9. A triedy Základnej školy na Kúpeľnej ulici a Nina Oráčová, žiačka 4. A triedy Evanjelickej základnej školy v Prešove.

Ako sa vyjadrila tlačová referentka mesta Lenka Novotná, zámerom projektu Hviezdy Prešova je odmeniť žiakov prešovských základných škôl, ktorí robia radosť nielen svojim rodičom, ale vďaka mimoriadnym schopnostiam a výsledkom reprezentujú aj svoju školu a mesto. Nominácie posudzovala komisia.

V kategórii šport zvíťazila siedmačka Timea Palková, ktorá už od prvého ročníka reprezentuje školu v Pole dance a scénickom tanci. Na svojom konte má množstvo ocenení na popredných priečkach v celoštátnych a medzinárodných súťažiach. V tomto roku získala prvenstvo na Medzinárodných majstrovstvách SR v Pole sporte, čím získala postup na Majstrovstvá Európy a sveta.

Za oblasť vedomosti vyhral deviatak Jozef Kuruc, ktorý dlhodobo dosahuje úspechy v matematických, geografických a dejepisných olympiádach, či už na úrovni okresných, krajských, ale aj celoštátnych kôl. Zaujíma sa aj o veci verejné, publikoval v časopise, kde vyjadril svoj názor na súčasnú situáciu na Slovensku.

V kategórii umenie si ocenenie prevzala štvrtáčka Nina Oráčová, ktorá sa zúčastňuje na súťažiach v hre na flaute, v umeleckom prednese v próze a v spoločenských tancoch – sólo dievčat. So záujmom reprezentuje nielen školu, ale aj mesto. Ceny víťazom odovzdali zástupcovia mesta v rámci osláv Medzinárodného dňa detí v centre mesta. 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol