Mladí Bardejovčania zorganizovali kampaň aj očkovanie proti COVID-19

26.11.2021 | Prešovský kraj | Autor: M.Černý

Ilustračné foto: Archív TASR.


Bardejov 26. novembra (TASR) - Mladý Bardejov - Mestský mládežnícky parlament zorganizoval lokálnu očkovaciu kampaň, ktorá má za úlohu zvýšiť zaočkovanosť v okrese Bardejov. Súčasťou kampane sú videá, plagáty a výzvy v rozhlasoch, v obciach, na stredných školách. Kampaň podporil aj Prešovský samosprávny kraj (PSK) vyslaním mobilnej očkovacej jednotky, ktorá očkuje v piatok a v sobotu (27. 11.) v obchodnom centre na Mlynskej ulici v Bardejove. TASR o tom za Mladý Bardejov - Mestský mládežnícky parlament informoval Jakub Boruv.

Mladí ľudia sa rozhodli zorganizovať mediálnu kampaň v snahe zlepšiť kritickú situáciu v okrese Bardejov. Oslovili i všetkých starostov okolitých obcí. Plagáty s výzvami a termínom očkovania sú v priestoroch pôšt, v predajniach potravín a iných verejne prístupných miestach okolitých dedín, no obyvatelia sa s informáciou o očkovaní môžu stretnúť aj v obecnom rozhlase.

Špeciálnu kampaň pripravili členovia mládežníckeho parlamentu pre stredné školy. Podľa ich slov sa nevyhli vlne nenávisti v komentároch na internete. Ako tvrdia, keďže ide o aktivitu, ktorá môže zachrániť ľudské životy obyvateľov okresu Bardejov, kritické názory ich neodradili od organizácie očkovania.

"Verím, že svojím videom dokážem prispieť ku kampani, ktorá dokáže ľuďom zachrániť život," povedala autorka propagačného videa Martina Voľanská.

Mladý Bardejov - Mestský mládežnícky parlament vznikol v roku 2017 ako poradný orgán mesta a zároveň ako prostriedok mladých, aby sa aktívne zapájali do diania v meste. Mládežnícky parlament organizuje rôzne medzinárodné programy (Erasmus+), dobrovoľnícke aktivity a politické diskusie. Ako jediný na Slovensku má svojich členov vo všetkých komisiách mestského zastupiteľstva, kde háji záujmy mladých ľudí v Bardejove. Vlani otvoril aj svoju kanceláriu, ktorá slúži ako zázemie pre mladých pri tvorbe aktivít.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava