Silvestrovské oslavy v P. Bystrici nebudú, peniaze pomôžu nemocnici

25.11.2021 | Trenčiansky kraj | Autor: M.Podmaník

FOTO: Nemocnica s poliklinikou Považská Bystrica. FOTO TASR - Radovan Stoklasa.


Pre nepriaznivú pandemickú situáciu ruší mesto Považská Bystrica silvestrovské oslavy aj novoročný ohňostroj. Ušetrené financie radnica venuje Nemocnici s poliklinikou (NsP) v Považskej Bystrici.

Podľa primátora Karola Janasa mesto nemocnici pomáha dlhodobo, aj v minulom roku venovalo financie za zrušený ohňostroj na nákup potrebného vybavenia do nemocnice. „Tento rok sme sa dohodli s vedením nemocnice, že im kúpime štyri najmodernejšie polohovateľné postele, ktoré určite v tejto ťažkej situácii pomôžu,“ doplnil. Ide o sumu 15.000 eur, ktorá pokryje všetky náklady na nákup postelí.

Ako informoval riaditeľ nemocnice Igor Steiner, mesto dlhodobo podporuje považskobystrickú nemocnicu finančne i organizačne. Nové špičkové postele pôjdu na neurologickú jednotku intenzívnej starostlivosti pre pacientov s cievnymi mozgovými príhodami.

„Postele sú výborné v tom, že sú plne elektricky polohovateľné a spĺňajú najprísnejšie kvalitatívne parametre pre oddelenia intenzívnej starostlivosti,“ skonštatoval Steiner.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol