KSK posilňuje očkovanie v Košiciach aj v Spišskej Novej Vsi

16.11.2021 | Košický kraj | Autor: D.Semanová

Na snímke predseda Košického samosprávneho kraja (KSK) Rastislav Trnka počas brífingu na tému Výzva k benefitom pre zaočkovaných v Košickom kraji. Košice, 11. novembra 2021. FOTO TASR -  František Iván.


Košický samosprávny kraj (KSK) otvoril šiestu stálu očkovaciu kóju na verejnom mieste, proti ochoreniu COVID-19 tak zdravotníci očkujú už aj v obchodnom centre na Moldavskej ceste v Košiciach. TASR o tom informovala hovorkyňa KSK Anna Terezková s tým, že pre vyšší počet záujemcov posilňujú aj očkovanie v Spišskej Novej Vsi.

Novootvorená stála očkovacia kója v Košiciach sa nachádza na prvom poschodí v detskom kútiku, v prevádzke bude vždy v pondelok v čase od 9.00 do 17.00 h. Predseda KSK Rastislav Trnka pripomenul, že od pondelka sú všetky okresy v Košickom kraji, s výnimkou bordového Rožňavského okresu, v čiernej fáze COVID automatu.

„Situácia sa aj na východe Slovenska zhoršuje, čo už pociťujú zdravotníci v každej nemocnici. Očkovanie je stále jediný účinný spôsob, ako môžeme chrániť svoje zdravie pred vírusom. Aj preto posilňujeme výjazdové očkovanie o ďalší stály bod, ktorý sme zriadili v najväčšom obchodnom centre v kraji,“ povedal s tým, že za minulý týždeň evidujú vyšší záujem práve o výjazdové očkovanie - podali viac ako 3340 vakcín.

Čo sa týka očkovacej kóje v obchodnom centre v Spišskej Novej Vsi, po novom bude v prevádzke dva dni, a to vo štvrtok a v piatok (18. - 19. 11.). Okrem toho budú zdravotníci očkovať aj v ambulancii na kolesách, ktorá sa zastaví v areáli stredoškolského internátu pri hotelovej akadémii.

Očkovací autobus bude počas aktuálneho týždňa aj v Sobranciach, Sečovciach, Krompachoch, v Strážskom, Gelnici a očkovať budú opäť aj v Michalovciach. Výjazdový očkovací tím KSK bude podávať vakcíny i v zariadeniach sociálnych služieb. Treťou dávkou vakcíny je podľa KSK zaočkovaných takmer 30 percent klientov krajských zariadení sociálnych služieb a 13 percent zamestnancov.

Okrem uvedených sú stále očkovacie miesta zriadené aj v Košiciach na železničnej stanici, v obchodnom centre na Námestí osloboditeľov, v hypermarkete v mestskej časti Nad Jazerom a na Trolejbusovej ulici.

Počas aktuálneho týždňa bude kraj očkovať aj na policajnej stanici v Trebišove. Cez víkend bude v prevádzke i veľkokapacitné očkovacie centrum v Košiciach. Presný harmonogram očkovania je zverejnený na webovej stránke KSK.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice