Pripravujú Dni poľa v Dvoroch nad Žitavou
Súčasťou je odborný program, bezplatné poradenstvo a tradičná súťaž.

31.05.2018 | Nitriansky kraj | Autor: D.Svelková

Celkovo 200 vystavovateľov z celého Slovenska sa predstaví na 7. ročníku Celoslovenských dní poľa v Dvoroch nad Žitavou. Na výmere takmer 31 hektárov a na 742 pokusných políčkach budú môcť návštevníci vidieť 35 druhov poľných plodín jednotlivých odrôd od významných šľachtiteľov a množiteľov odrôd pôsobiacich na Slovensku, informovali organizátori podujatia Združenie agropodnikateľov, družstvo, Dvory nad Žitavou a vydavateľstvo Profi Press, s.r.o..

Celoštátna prehliadka odrôd poľnohospodárskych plodín, ochrany a výživy rastlín, výstava poľnohospodárskej techniky a hospodárskych zvierat sa uskutoční od 5. do 6. júna. Odborná i laická verejnosť bude mať možnosť počas dvoch dní vidieť na jednom mieste celoslovensky dostupný sortiment poľnohospodárskych odrôd, moderné spôsoby výživy a ochrany rastlín a tiež najmodernejšiu mechanizáciu.

Súčasťou výstavy je odborný a sprievodný program, ako aj bezplatné poradenstvo. Chýbať nebude tradičná súťaž v orbe malotraktormi domácej výroby a veteránmi či súťaž v orbe konským záprahom.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice