Rekonštrukcia dvoch prešovských ulíc si vyžiada takmer 140.000 eur

13.10.2021 | Prešovský kraj | Autor: M.Černý

Ilustračné foto: Archív TASR.


Mesto Prešov realizuje rekonštrukciu cesty na Terchovskej a Súľovskej ulici. V rámci stavebných prác bude na oboch uliciach položená nová súvislá vrstva asfaltu. Obmedzenia sa týkajú aj MHD. TASR o tom informoval hovorca mesta Vladimír Tomek.

Po rekonštrukcii ulice Za Kalváriou pristúpilo mesto Prešov aj k oprave existujúcej cestnej komunikácie na susedných uliciach Terchovská a Súľovská.

"V rámci rekonštrukcie sa podarí odstrániť nevyhovujúci stav vozovky, pričom na oboch uliciach bude vymenená vrchná vrstva asfaltu v celkovej dĺžke približne 800 metrov. Na Terchovskej ulici budú okrem toho vymenené aj obrubníky," povedal Tomek.

S rekonštrukciou sú podľa jeho slov spojené aj dopravné obmedzenia, ktoré potrvajú do konca októbra. V rámci čiastočnej uzávery je dočasne prejazdný jeden jazdný pruh.

"Obmedzenia sa týkajú aj linky MHD č. 27, ktorá premáva počas pracovných dní v čase od 7.30 h do 15.00 h po skrátenej trase iba po zastávku, respektíve zo zastávky Slávičia. Mimo uvedeného času a počas víkendov a sviatkov premáva táto linka bez obmedzení," priblížil Tomek.

Opravu cestnej komunikácie na spomenutých uliciach v objeme 139.695,60 eura s DPH realizuje spoločnosť Správa a údržba komunikácií mesta Prešov.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava