Historický deň v Piešťanoch ponúka ukážky lukostreľby, šermu i tanca

06.09.2021 | Trnavský kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto:

 

V Piešťanoch môžu návštevníci počas soboty 4. septembra v rámci Historického dňa vidieť ukážky historickej lukostreľby, sokoliarske a šermiarske vystúpenia, historické tance a diskusie. TASR o tom informoval riaditeľ Mestského kultúrneho strediska mesta Piešťany Peter Sedláčik.

Festival zmenil oproti predchádzajúcemu roku miesto, keď sa z mestského parku presunul do priestorov prírodného kina. "Dôvodom bolo, že žiadané dotácie neboli v takej výške, ako sme očakávali. Okrem toho sme skrátili festival z dvoch na jeden deň. Týmto podujatím v podstate zakončujeme letnú sezónu," uviedol Sedláčik.

"Návštevníci môžu vidieť vystúpenia Sokoliarov kráľa Svätopluka, ukážky historickej lukostreľby v podaní skupiny Vres, ale aj súboj Landsknechtov a rozprávku o drakovi v podaní skupiny Hektor. Okrem toho je tu množstvo ďalších aktivít, ako sú stánky s remeselníkmi či sprievodný program pre deti," informoval za spoluorganizátorov predseda občianskeho združenia VRES Adam Kuchta.

Ako doplnil, pre najmenších je pripravené bábkové divadlo Dvor zázrakov. "Súčasťou programu je aj šermiarsky a tanečný workshop, ktorého sa návštevníci budú môcť aktívne zúčastniť, vítané sú všetky vekové kategórie. Spolok sv. Šebastiána predstaví palné zbrane minulosti. Spestrením bude diskusia s historikom Michalom Holeščákom," uviedol Kuchta.

Večerný program zabezpečí vystúpenie formácie Vrbovské Vŕby, ktorej lídrom je Andrej Jobus, a program bude slávnostne ukončený ohňovou šou, ktorá sa uskutoční o 21.00 h.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol