Holíč získal vyše 573.000 eur na zmodernizovanie technológií

31.08.2021 | Trnavský kraj | Autor: TASR

Mesto Holíč získalo v rámci výzvy o poskytnutie nenávratného finančného príspevku so zameraním na moderné technológie nenávratný finančný príspevok vo výške 573.423,36 eura. TASR o tom informoval hovorca mesta Jaroslav Čársky.

Výzvu vyhlásil Úrad podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu ako sprostredkovateľský orgán v zastúpení Ministerstva dopravy a výstavby SR. "Mesto predložilo projekt s názvom Moderné technológie mesta Holíč, ktorého hlavným cieľom je doplnenie chýbajúcej Smart infraštruktúry a vytvorenie integrovanej dátovej platformy obsahujúcej dáta z dostupných moderných prístrojov ovládateľných aj na diaľku pomocou internetu (IoT). Projekt nám bol schválený, pričom celkové oprávnené výdavky na projekt tvoria sumu 603.603,54 eura. Mesto sa bude na projekte podieľať spolufinancovaním vo výške päť percent, čo predstavuje 30.180,18 eura," uviedol primátor mesta Holíč Zdenko Čambal.

Ako doplnil, mesto postupne prechádza k poskytovaniu služieb občanom digitálnou formou. "V rámci projektu budú v meste riešené kamerový systém, modernizácia priechodu pre chodcov na ulici Bratislavská, zefektívnenie parkovacieho systému prostredníctvom smart technológií a meteostanice. Dĺžka realizácie projektu je plánovaná na 18 mesiacov a začiatok realizácie na február 2022," informoval primátor.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice