Mesto Nitra pripravuje obnovu ihriska pri CVČ Domino

11.06.2021 | Nitriansky kraj | Autor: TASR

Ihrisko pri Centre voľného času (CVČ) Domino v Nitre prejde obnovou. Na jej prvú etapu pôjde z mestského rozpočtu 20.000 eur.

Pre mnohých Nitranov legendárne ihrisko je už niekoľko rokov uzatvorené pre zlý technický stav. V minulosti sa tam hrávala hádzaná i hokejbalové turnaje. Teraz chce mesto celý areál zrevitalizovať v prvej etape aspoň do takej miery, aby mohlo slúžiť na potreby CVČ.

Projekt je rozdelený do viacerých fáz. „V rámci prvej sa pristúpi k asanácii staticky narušeného múru a upraví sa verejný priestor od ulíc Chalupkova a Československej armády.    Útvar hlavného architekta tu chce zrealizovať sedenie s výsadbou stromov, takzvaný Pocket park. Zo strany ulice Československej armády bude vysadená nová stromová aleja,“ informoval mestský úrad.

Po realizácii prvej etapy bude vypracované zadanie pre výber zhotoviteľa projektovej dokumentácie. „Zadanie poslúži ako podklad pre verejnú architektonickú súťaž. Už zrealizovaný Pocket park a stromová aleja budú pri realizácii výsledného riešenia zachované,“ uviedol magistrát.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice