Návštevníci kartuziánskeho kláštora spoznajú počas leta život mníchov

01.06.2021 | Prešovský kraj | Autor: TASR

Návštevníci kartuziánskeho kláštora v obci Červený Kláštor (okres Kežmarok) spoznajú počas leta život mníchov. Od 4. do 18. júla ho predstaví dominikán páter Rafael. Informuje o tom na svojom webe Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska.

Podľa riaditeľa múzea Milana Gacíka "bude tohtoročný letný duchovný program spojený s viacerými zaujímavými aktivitami". Napríklad v podobe spoločnej nočnej a rannej modlitby liturgie hodín – breviára v latinskom jazyku, svätej omše, výkladových sprievodných prehliadok starobylého kláštora rehole kartuziánov, večernej modlitby posvätného ruženca alebo kamaldulskej korunky.

"Zaujímavosťou letných spirituálnych aktivít bude prítomnosť a uctenie si vzácnych relikvií svätého Jozefa, blahoslavenej Kataríny Emmerichovej či zakladateľa rádu premonštrátov svätého Norberta, ktoré budú vystavené v kláštornom Kostole svätého Antona Pustovníka," dodal Gacík. História vzniku kláštora siaha do roku 1320, keď ho založili kartuziánski mnísi ako filiálny konvent kláštora na Skale útočišťa na Spiši.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

3. – 4. máj - 105. Štefánik

Celoslovenská spomienka pri príležitosti 105. výročia tragickej smrti . R. Štefánika

4. – 5. máj - Červenokamenské remeselné trhy

festival hrad Červený Kameň

4. – 5. máj - Račianske hody

Bratislava, mestská časť Rača