ŽSK podporuje harmonogram prípravy a výstavby cestnej infraštruktúry

13.05.2021 | Žilinský kraj | Autor: M.Jaroš

Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) podporuje harmonogram prípravy a výstavby projektov cestnej infraštruktúry z dielne Ministerstva dopravy a výstavby (MDV) SR, ktorý vláda v stredu (12. 5.) vzala na vedomie s pripomienkami. TASR o tom informovala hovorkyňa ŽSK Lucia Lašová.

"Som rada, že po dlhom boji a stovkách hodín rokovaní sa do prvej desiatky plánovaných priorít dostavby cestnej infraštruktúry dostali všetky chýbajúce úseky D1 a D3 na území Žilinského kraja, ktoré sú nevyhnutné pre napojenie Slovenska na európsku dopravnú sieť," povedala predsedníčka ŽSK Erika Jurinová.

Dostavba chýbajúcich úsekov diaľnice D3 na Kysuciach významne odľahčí cestu I/11. "S počtom viac ako 30.000 vozidiel denne sa radí medzi najvyťaženejšie cesty prvej triedy na Slovensku. Intenzita dopravy má pritom v nadchádzajúcich rokoch ešte narastať," uviedla hovorkyňa ŽSK.

Doplnila, že medzi priority harmonogramu slovenskej cestnej infraštruktúry sa dostalo i dokončenie diaľnice D1. "Tomu donedávna bránil kritický úsek D1 Višňové - Dubná skala, ktorý sa už podarilo MDV SR odovzdať novému stavebníkovi s termínom dokončenia v roku 2023. Rozostavaný je tiež úsek Hubová - Ivachnová. Chýbajúca časť diaľnice D1 medzi obcami Turany – Hubová tak predstavuje jej posledný nerozostavaný úsek," dodala Lašová.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol