V Skalici otvoria turistickú sezónu 15. mája
Pamiatky sú už prístupné.

10.05.2021 | Trnavský kraj | Autor: V.Miček

Letnú turistickú sezónu otvoria v meste Skalica symbolicky 15. mája. TASR o tom informovala vedúca oddelenia marketingu a cestovného ruchu Renáta Medňanská.

"Otvorenie sezóny bolo pôvodne plánované v rámci podujatia Trdlofest, ktoré nám pandemické opatrenia, bohužiaľ, neumožnia uskutočniť. Od tejto soboty budú každý víkend až do konca letnej sezóny sprístupnené skalické pamiatky," uviedla Medňanská.

V každej pamiatke sa v čase od 10.00 do 18.00 h bude nachádzať sprievodca, ktorý bude návštevníkom poskytovať odborný výklad o danej pamiatke. "Sprevádzanie bude fungovať na základe turistického pasu, ktorý si návštevníci zakúpia v Turistickej informačnej kancelárii (TIK) a umožňuje im vstup do každej z 12 pamiatok. Popri víkendovom sprevádzaní v letnej sezóne je možné si v kancelárii celoročne objednať prehliadku so sprievodcom po vybraných pamiatkach," doplnila Medňanská.

Turistická informačná kancelária popri poskytovaní sprievodcovských služieb ponúka aj predaj suvenírov, predaj vstupeniek na kultúrne a športové podujatia, poskytovanie propagačných materiálov, letákov či máp. "Pre návštevníkov sú pripravené viaceré novinky ako Hravý sprievodca, kde zábavnou formou spoznáte mesto aj so svojimi zaujímavosťami a taktiež pexeso s pamätihodnosťami. Pripravené sú aj tipy na výlety v podobe balíčka Záhorie plné zážitkov, kde návštevníci bližšie spoznajú Skalicu, Senicu a Šaštín-Stráže," informovala Medňanská.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol