V Chtelnici otvorili výtvarný ateliér
Záujemcovia o umenie sa zdokonaľujú vo výtvarných technikách  v priestoroch kaštieľa.

17.01.2018 | Trnavský kraj | Autor: Ján Lašák

Zrekonštruovaná budova neskorobarokového kaštieľa v Chtelnici pri Piešťanoch sa vďaka Klubu regionálneho umenia a histórie stala domovom výtvarného ateliéru.

Je zameraný na výučbu základných maliarskych techník, kresby, maľby a grafiky a do jeho prvého kurzu sa prihlásilo už 23 záujemcov priamo z obce i širšieho okolia, pričom priestor je aj pre ďalších.

"Na dnešnú úvodnú vyučovaciu hodinu prišlo 20 záujemcov o umenie. Prihlásilo sa viac žien ako mužov, ale obsadenie je vekovo veľmi pestré. prišli mladí, ale i tí skôr narodení. Kurz prebieha  pod vedením mladého, ale už umelecky ostrieľaného Mateja Slabého, účastníci sa každú stredu postupne ponoria do tajov a krás umeleckého remesla," uviedla pre TASR Jana Bečkeiová z obecného úradu v Chtelnici.

Výber miesta podľa nej nebol náhodný, účastníci sa budú môcť zoznamovať aj s dielami iných umelcov, nakoľko sa v západnom pavilóne kaštieľa nachádza výstavný priestor Malokarpatskej galérie. "Radi privítame ďalších dospelých záujemcov, môžu sa prihlásiť priamo v kaštieli," dodala.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava