Do rozvoja mesta plánuje Fiľakovo investovať takmer 1,7 milióna eur
Peniaze majú ísť do školstva, služieb a sociálnej oblasti.

02.03.2021 | Banskobystrický kraj | Autor: B.Caban

Sumu bezmála 1,7 milióna eur plánuje v tomto roku zainvestovať do rozvoja mesta samospráva Fiľakova v Lučeneckom okrese. Podľa slov primátora Attilu Agócsa väčšinu zafinancujú z dotácií, približne 870.000 eur však chcú minúť z vlastných prostriedkov.

„Hoci máme za sebou náročný rok 2020 aj z ekonomického hľadiska, podarilo sa nám z neho vďaka promptným opatreniam vyviaznuť 'bez zranení'. V tomto roku preto budeme môcť dokončiť aj na vlaňajšok plánované rekonštrukcie ciest a chodníkov, ktoré trápia mnohých Fiľakovčanov,“ avizoval Agócs.

Mesto chce podľa neho opätovne investovať do školstva, technických služieb, sociálnej oblasti a nezabudne ani na deti a mládež. „Začína sa nám tiež plánovacie obdobie investícií do ďalších rokov, keďže takmer všetky naše ciele a plány z minulých období sa nám podarilo dokončiť. Napriek neľahkému obdobiu nepoľavujeme,“ zhodnotil primátor.

Medzi projekty, na ktoré sa chce samospráva v tomto roku zamerať, patrí výstavba denného stacionára pre seniorov, oplotenie mestského parku, rekonštrukcia chodníkov, cesty a vstup do cintorína, ako aj obnova ďalších ciest a chodníkov.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava