V Bardejove otvoria sezónu fontán
Lampiónový sprievod a bubenícka show sa pohne o 20.00 hodine.

30.04.2018 | Prešovský kraj | Autor: K.Mudríková

 

V Bardejove v pondelok slávnostne otvoria sezónu fontán a v predvečer Sviatku práce ožije v meste aj tradícia lampiónových sprievodov. Obe akcie organizujú oddelenie kultúry Mestského úradu v Bardejove a kultúrno-turistické centrum. Informovala o tom Elena Volčkovová na webstránke mesta.

Program odštartuje o 18.00 h súťažami pre deti. O hodinu neskôr v Promenádnom parku začnú striekať fontány. V kultúrnom programe vystúpi Základná umelecká škola Michala Vileca, ktorá tohto roku oslavuje 80. výročie svojho založenia. Lampiónový sprievod sa pohne o 20.00 h v sprievode bubeníckej show Tambores.

Večer sa rozsvietia v centre najvzácnejšie pamiatky. Mesto investovalo do novej iluminácie najvýznamnejších skvostov v historickom jadre mesta. Po prvý raz sa o 20.30 h osvetlia na Radničnom námestí budova starej radnice a Bazilika minor sv. Egídia. 

Ide o súčasť investície zameranej na zvyšovanie energetickej a ekonomickej efektívnosti hospodárstva mesta, ktorú realizovali v troch etapách. Prvá začala ešte v roku 2015 a riešila modernizáciu verejného osvetlenia LED technológiou, keď sa zmodernizovalo verejné osvetlenie na sídliskách Družba, Vinbarg a Obrancov mieru a spolu bolo vtedy vymenených 766 kusov svietidiel.

Druhá etapa začala v roku 2016 a pokračovala ešte nasledujúci rok, keď sa v meste vymenilo a doplnilo ďalších 1743 LED svietidiel, 43 rozvádzačov a 96 stožiarov. Začiatkom tohto roka sa začala realizovať tretia etapa, ktorej súčasťou je aj iluminácia dominánt mesta.

Primátor mesta Boris Hanuščak uviedol, že aj touto investíciou sa zvýši atraktivita mesta nielen pre jeho obyvateľov, ale aj pre návštevníkov, turistov a kúpeľných hostí.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava