Mesto Zvolen a okolie sa spájajú
Chcú zlepšovať podmienky pre život obyvateľov.

23.12.2020 | Banskobystrický kraj | Autor: TASR

Mesto Zvolen a okolie sa spájajú a spoločne chcú zlepšovať podmienky pre život svojich obyvateľov. „Mestá Zvolen a Sliač, obce Kováčová, Budča a Lieskovec pristúpili k vytvoreniu spoločného partnerstva. Na jeho základe šancu získať viac peňazí z eurofondov na rozvoj,“ informoval v utorok TASR hovorca Zvolena Martin Svatuška.

Cieľom programu Európskej únie je rozvoj regiónu a zlepšovanie životných podmienok pre jeho obyvateľov „Milióny z eurofondov sú lákavé pre všetky obce a mestá. Obzvlášť v období pokračujúcej koronakrízy, keď sú rozpočty samospráv čoraz viac napnuté. Ich vedúci predstavitelia dnes musia ešte dôkladnejšie zvažovať, kam nasmerovať peniaze, aby zabezpečili nielen plnenie základných úloh, ale aj rozvoj svojich miest a obcí,“ pripomína hovorca s tým, že ako jedna z možností sa javí čerpanie peňazí cez projekty prekračujúce hranice jednej obce či mesta.

Pri podpise memoranda o spolupráci primátorky Zvolena a Sliača a starostovia Kováčovej, Budče a Lieskovca poznamenali, že na tejto možnosti čerpania eurofondov pracujú od augusta. „Ak budeme spolupracovať, máme šancu, že získame z eurofondov viac peňazí, ako keď sa o ne budeme snažiť každý sám,“ zhrnula zvolenská primátorka Lenka Balkovičová.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol