Partizánske chce vybudovať nabíjaciu stanicu pre elektromobily
Mala by stáť za budovou mestského úradu.

20.11.2020 | Trenčiansky kraj | Autor: A.Moštková

Samospráva Partizánskeho chce rozvíjať podmienky pre elektromobilitu na území mesta. V tejto súvislosti plánuje vybudovať nabíjaciu stanicu pre elektrické autá, žiadosť o financie na svoj zámer bude žiadať od Ministerstva hospodárstva SR. Rozhodli o tom mestskí poslanci na svojom novembrovom rokovaní.

Novú nabíjaciu stanicu pre tri elektromobily chce samospráva vybudovať na parkovisku na Makarenkovej ulici za budovou mestského úradu. Lokalitu mesto začiatkom tohto roka predrokovalo s bratislavskou spoločnosťou, ktorá sa zaoberá zelenou infraštruktúrou. Schválilo jej i prenájom časti pozemku.

 "Z dôvodu krízy ktorá nastala, boli v spoločnosti pozastavené investície do nových nabíjacích staníc a k uzatvoreniu nájomnej zmluvy nedošlo. V súčasnosti nám spoločnosť ponúkla spoluprácu v oblasti budovania nabíjacej infraštruktúry pre elektrické vozidlá v rámci grantovej výzvy," vysvetlila radnica v dôvodovej správe k materiálu.

Stanica bude slúžiť pre tri automobily, jeden sa bude dať nabíjať pomocou rýchlonabíjacieho konektora a dva na pomalých stojanoch. Cenu zostavy odhadla radnica na 17.490 eur. Financie chce žiadať z grantovej výzvy na podporu budovania verejne prístupných elektrických nabíjacích staníc. Minimálna výška dotácie je 2500 eur, maximálna 15.000 eur. Mesto by sa na financovaní malo podieľať sumou vo výške piatich percent z celkových nákladov.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava