Kultúrne inštitúcie v Trnavskom samosprávnom  kraji otvárajú svoje brány
Naďalej platia prísne hygienické opatrenia.

18.11.2020 | Trnavský kraj | Autor: D.Ondrušková

Kultúrne inštitúcie v zriaďovateľskej pôsobnosti Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) budú znovu otvorené pre návštevníkov od stredy (18. 11.). Vstup do ich priestorov bude však za dodržania hygienických opatrení naďalej limitovaný a regulovaný podľa aktuálneho počtu prítomných. Informoval o tom riaditeľ odboru kultúry a športu Úradu TTSK Peter Kadlic.

"Šesť múzeí, štyri knižnice, štyri osvetové strediská, dve galérie, divadlo a hvezdáreň boli od 24. októbra uzatvorené pre verejnosť," uviedol Kadlic. No ich zamestnanci v tomto období pripravovali kultúrno-vzdelávací program, kultúrne zážitky si v období zhoršenej epidemiologickej bolo možné vychutnávať prostredníctvom internetu. Napríklad trnavská Knižnica Juraja Fándlyho usporiadala online besedu Literárny večer s Pavlom Tomašovičom, Západoslovenské múzeum v Trnave zas uverejňovalo Piatkové čítanie približujúce zaujímavé osobnosti a miesta Trnavy. Záhorské múzeum v Skalici podobne prezentovalo zaujímavosti z histórie Skalice a Záhoria, ako aj svoje zbierkové predmety.

"Divadlo Jána Palárika v Trnave finišuje v skúšaní novej inscenácie Futbal alebo Bílý andel v pekle režiséra Jána Luterána s plánovanou premiérou v prvý decembrový víkend," uviedol Kadlic. Záhorské múzeum v Skalici odpremiérovalo nový videofilm k 115. výročiu založenia.

Uplynulú sobotu (14. 11.) sa prvýkrát uskutočnila Noc múzeí a galérií online formou. "Do tohto európskeho podujatia sa už tradične zapojili aj naše múzeá a galérie a priblížili verejnosti svoju činnosť. Vlastivedné múzeum v Galante prinieslo aj online vernisáž putovnej výstavy 90 rokov slovenského hokeja," dodal vedúci odboru kultúry a športu.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol