Vtedy: Seneckí pionieri sadia stromčeky
Mládež pomáha národnému hospodárstvu.

30.04.2018 | Bratislavský kraj | Autor: Z.Hausová

Na počesť 10. výročia založenia pionierskej organizácie sa podujali pionieri v Senci odpracovať po 20 brigádnických hodín v jednotných roľníckych družstvách a pomôcť pri výsadbe stromčekov.  Okrem toho každý z nich nazbiera po päť kilogramov starého papiera a spoločne zhromaždia 6000 kg starého železa.

 

                 

FOTO Pionieri z 11-ročnej strednej školy v Senci pomohli pri výsadbe ovocného sadu na seneckom štátnom majetku, oddelenie Horný Dvor. Dovedna vysadili vyše 100 ovocných stromčekov a väčšie množstvo topoľov. Na obrázkoch žiaci VII. a VIII. triedy po práci. Foto: archív TASR/22. apríla 1958

 

                  

FOTO:  Pionieri z 11-ročnej strednej školy v Senci pomohli pri výsadbe ovocného sadu na seneckom štátnom majetku, oddelenie Horný Dvor. Dovedna vysadili vyše 100 ovocných stromčekov a väčšie množstvo topoľov. Na obrázkoch žiaci VII. a VIII. triedy po práci. Foto: archív TASR/22. apríla 1958.

 

                  

FOTO: Pionierka Anička Meniarová zo VII. B triedy JSŠ v Senci už splnila svoj záväzok, ktorý si dala pri príležitosti 10. výročia založenia pionierskej organizácie ČSM. Foto: archív TASR/22. apríla 1958.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice