Novú cestu k Trenčianskeho hradu by mali dokončiť v novembri
Prístup bude k južnému opevneniu.

14.09.2020 | Trenčiansky kraj | Autor: M.Podmaník

Trenčianska radnica začala s rekonštrukciou prístupovej cesty k južnému opevneniu Trenčianskeho hradu v lesoparku Brezina. Rekonštrukcia je súčasťou spoločného medzinárodného projektu (TreBuChET) Trenčianskeho samosprávneho kraja, mesta Trenčín a moravského mesta Bučovice.

Ako informovala hovorkyňa Trenčína Erika Ságová, mesto získalo z projektu 500.000 eur, práce by v prípade priaznivého počasia mali ukončiť v polovici novembra tohto roku. „Najskôr sa zrekonštruuje prístupová cesta k južnému opevneniu Trenčianskeho hradu, vybuduje sa chodník okolo Čerešňového sadu a napokon tu umiestnime nový mobiliár,“ priblížila hovorkyňa.

Na konci zrekonštruovanej cesty bude obratisko pre turistický vláčik, ktorý bude premávať z mesta po Kukučínovej ulici do lesoparku s konečnou stanicou pri južnom opevnení hradu. Na konečnej stanici sa vláčik plynule otočí a bude pokračovať naspäť tou istou trasou.

Rekonštrukčným prácam predchádzal archeologický výskum, počas ktorého objavili keramické a kovové predmety datované najmä do mladšej doby železnej. Archeológovia budú dohliadať aj na všetky nasledujúce výkopové práce až do ukončenia realizácie diela.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice