Tohtoročné Regionálne oslavy Dňa baníkov v Handlovej budú bez jarmoku
Opatrenia proti šíreniu koronavírusu.

01.09.2020 | Trenčiansky kraj | Autor: A.Moštková

Ilustračné foto.

Verejnosť si v Handlovej opäť po roku uctí banícke povolanie. Regionálne oslavy Dňa baníkov sa budú konať 4. a 5. septembra a ponúknu udeľovanie ocenení za rozvoj baníctva na hornej Nitre, tvorivé dielne či "Banícku špacírku". Pre pandémiu nového koronavírusu sa uskutočnia bez tradičného jarmoku, informovala TASR hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.

Regionálne oslavy otvorí 4. septembra popoludní pietny akt kladenia vencov k Pamätníku obetiam banských nešťastí na mestskom cintoríne, po ktorom bude nasledovať udeľovanie ocenení za rozvoj baníctva na hornej Nitre. Podvečer si obete banských nešťastí uctí verejnosť na slávnostnej svätej omši v Kostole svätej Kataríny.

Druhý deň osláv 5. septembra ponúkne od ranných hodín deň otvorených dverí v banskom múzeu, "Banícku špacírku", tvorivé dielne na námestí, návštevu múzea Jána Procnera, futbalový zápas ženatých so slobodnými na hornom konci, či prehliadku domu s tradičnou nemeckou architektúrou na dolnom konci s výkladom majiteľa Andreja Jedlovského, ktorý dom rekonštruuje v pôvodnom nemeckom štýle.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice