V areáli priemyselného parku v Hnúšti pribudne parkovisko
Celkové náklady predstavujú 179.000 eur.

15.07.2020 | Banskobystrický kraj | Autor: B.Caban

Zlepšiť podmienky na odstavenie vozidiel zamestnancov má nové parkovisko so 106 parkovacími miestami, ktoré aktuálne budujú v areáli priemyselného parku v Hnúšti v okrese Rimavská Sobota. TASR o tom informoval konateľ Mestskej investičnej spoločnosti Hnúšťa a správca priemyselného parku Miroslav Porubiak.

 „Mesto Hnúšťa v rámci podpory cez akčný plán rozvoja okresu ešte za čias minulého primátora podalo žiadosť na vybudovanie nového parkoviska, o ktoré nás žiadali prevádzkovatelia, firma Yura Corporation a Versaco. Zároveň to bude parkovisko aj pre potenciálnych nových investorov,“ konkretizoval Porubiak.

Podľa slov bývalého primátora a terajšieho poslanca zastupiteľstva Banskobystrického samosprávneho kraja Michala Bagačku do mesta v minulosti prišlo viacero investorov, pričom najväčší z nich, spoločnosť Yura Eltec Corporation Slovakia, zamestnáva niekoľko sto ľudí.

 „Problém s parkovaním v priemyselnom parku bol teda od začiatku. Chvalabohu, mali sme tam priestor bývalého skladu dreva, kde časť áut mohla parkovať, ale ďalšie stáli aj na chodníkoch. V rámci skvalitnenia prostredia a podmienok pre investorov sme teda využili možnosť uchádzať sa o financie na tento účel a som rád, že napokon prišlo k samotnej realizácii parkoviska,“ podotkol Bagačka.

Celkové náklady sú podľa zmluvy s dodávateľom diela, zverejnenej na internetovej stránke mesta, vo výške takmer 179.000 eur. Parkovisko by malo byť oficiálne dokončené do konca augusta.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol