Tohtoročnú sezónu na Margite-Ilone ovplyvnila pandémia
Rekonštrukciou prešiel tobogan i infraštruktúra kúpaliska.

13.07.2020 | Nitriansky kraj | Autor: D.Švelková

Letná turistická sezóna na kúpalisku Margita-Ilona, ktorého zriaďovateľom je mesto Levice, sa rozbieha. Počas príprav kúpaliska na letnú sezónu pribudla nová betónová dlažba pri rekreačnom bazéne Eva, rekonštrukciou prešiel tobogan i infraštruktúra kúpaliska, skonštatoval riaditeľ kúpaliska Ján Lacek. Návštevníci majú k dispozícii štyri bazény, z toho rekreačný bazén Eva, plavecký bazén Adam, bazén Tereza pre deti s basketbalovým košom a volejbalovou sieťou a bazén pre deti do šesť rokov, ktorý je vyhrievaný kolektorovým systémom.

Tohtoročná hlavná sezóna podľa odhadu Laceka nebude patriť k najvydarenejším, ovplyvní ju pandémia. „V júni neboli na kúpalisku žiadne pobyty, všetky školské výlety boli stornované, čo určite finančne pocítime. V júli a auguste minulého roka bol kemp obsadený na takmer 100 percent, v tomto roku to vyzerá oveľa horšie,“ zhodnotil.

V minulom roku dosiahla mestská spoločnosť Margita-Ilona výnosy vo výške 328.875 eur a náklady vo výške 360.311 eur. Odpisy dlhodobého hmotného majetku boli vo výške 48.744 eur. Výsledkom hospodárenia za uplynulý rok je strata vo výške 31.436 eur.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol