Fiľakovo dokončuje obnovu podhradia
Vlani vybudovali nové parkovisko pre autobusy i osobné autá.

03.07.2020 | Banskobystrický kraj | Autor: B.Caban

Samospráva Fiľakova v okrese Lučenec v tomto období dokončuje revitalizáciu podhradia Fiľakovského hradu, na ktorú dostala dotáciu v rámci cezhraničného projektu v programe Interreg. Informoval o tom primátor Attila Agócs, podľa ktorého sa pre byrokratické prekážky realizácia projektu o takmer rok predĺžila.

Veríme, že sa nám podarilo urobiť veľký krok v obnove a záchrane národnej kultúrnej pamiatky, a zároveň to bude stimul pre cestovný ruch v našom meste i mikroregióne. Po skúsenostiach na Podhradskej ulici, ktorá sa po rekonštrukcii stala atraktívnou pre podnikateľov, očakávame, že vďaka revitalizácii sa podobne podarí zmeniť aj charakter zvyšnej časti podhradia, že tu vzniknú nové prevádzky a lokalita sa bude naďalej skultúrňovať,“ vyjadril sa primátor.

Počas minulého roka podľa neho vďaka dotácii samospráva vybudovala v podhradí nové parkovisko pre autobusy i osobné autá, verejné toalety, zrekonštruovala poslednú baštu mestského opevnenia i vínny dom na dolnom hrade. Vyasfaltovala tiež časti ulíc v podhradí a dokončila pešiu zónu vedúcu k autobusovej stanici.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice