V pieskovom kráľovstve sídli deväť slovenských hradov a zámkov
Pieskové kráľovstvo v Bojniciach bude otvorené denne od 10.00 do 17.00 h.

29.06.2020 | Trenčiansky kraj | Autor: TASR

Pieskové kráľovstvo so sochami draka, kráľa, princeznej a maketami deviatich slovenských hradov a zámkov otvorili v sobotu v Bojniciach. Podľa autora myšlienky Viktora Reisela ich päť sochárov vytvorilo približne za dva týždne.

"Videl som podobné výstavy v Českej republike aj vo svete a mal som pocit, že na Slovensku je toho málo. Najťažšie bolo vyrezať Bojnický hrad, ktorý je dominantou a je veľmi rozsiahly. Má veľa vežičiek a okien, je taký zložitý," povedal autor myšlienky pieskového kráľovstva.

 

Sochy vznikali pod taktovkou autora ľadového dómu na Hrebienku Adama Bakoša a ich tvorcovia spotrebovali 130 ton piesku. "Vytvorili z nich Bojnický zámok, Krásnu Hôrku, Bratislavský hrad, Strečno, Spišský hrad, Oravský hrad, Smolenický zámok, Kežmarský hrad a Trenčiansky hrad. Počasie je najväčším nepriateľom. Ak prídu krúpy alebo povodne, musíme začať odznova," dodal Reisel.

Pieskové kráľovstvo v Bojniciach bude otvorené denne od 10.00 do 17.00 h. "Ak bude priaznivé počasie, chceli by sme vydržať do konca októbra," uzavrel Reisel.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice