Bratislava spustila rekonštrukciu časti električkovej trate v Rači
Pre práce nastali aj zmeny v organizácii dopravy.

15.06.2020 | Bratislavský kraj | Autor: J.Gruchalák

 V bratislavskej mestskej časti Rača spustili od pondelka rekonštrukciu časti električkovej trate, a to medzi zastávkami cintorín Rača a Púchovská. Pre práce nastali aj zmeny v organizácii električkovej dopravy na území Rače.

"Dôvodom rekonštrukcie je odstránenie havarijného stavu, zvýšenie prejazdovej rýchlosti električiek a zníženie hlučnosti trate v zlom technickom stave," informoval TASR vedúci odboru marketingu a komunikácie DPB Matej Michlík. Dopravca tvrdí, že ak by časť trate neobnovil, hrozilo by pre jej zlý technický stav úplné prerušenie premávky električiek v úseku Vozovňa Krasňany – Komisárky. V rámci rekonštrukcie príde aj k oprave zastávkového prístrešku Záhumenice, Drevona a cestných prejazdov cez električkovú trať.

So spustením opravy došlo od pondelka k zmenám v organizácii električkovej dopravy na území Rače. Linka 3 je skrátená po zastávku cintorín Rača, kde bude možný prestup na autobusové linky 52, 56 a 65, ktoré obslúžia zvyšnú časť trasy električiek v oblasti zastávok Záhumenice, Drevona, Závadská, Púchovská, Tbiliská a Komisárky.

"V rámci zmien bude interval linky 3 posilnený v rannej špičke na každé štyri minúty, čím sa zlepší aj dopravná obslužnosť Petržalky. Po zvyšok dňa bude linka 3 premávať v intervale päť minút a vo večerných hodinách a cez víkendy v 7,5-minútovom intervale," spresnil Michlík. Na linke budú jazdiť nízkopodlažné obojsmerné električky.

Linka 7 premávajúca v časoch dopravných špičiek je z Hlavnej stanice skrátená po Železničnú stanicu (ŽST)  Vinohrady. DPB odporúča cestujúcim spojmi dopravcu Slovak Lines, aby k prestupu na električky využili práve zastávku ŽST Vinohrady, na ktorej je potrebný peší presun len niekoľko metrov, a na ktorej budú začínať prázdne električky linky 7.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice