SBM sprístupňuje podzemné expozície aj Kammerhof
Vynovili expozíciu Baníctvo na Slovensku.

02.06.2020 | Banskobystrický kraj | Autor: J.Vodnáková

Slovenské banské múzeum (SBM) v Banskej Štiavnici opäť sprístupňuje svoje podzemné expozície a vynovenú expozíciu v Kammerhofe s názvom Baníctvo na Slovensku. Návštevníci tak budú môcť nazrieť do podzemia v samotnom centre mesta, ale aj Banskom múzeu v prírode, kde im múzejníci jedinečným spôsobom priblížia prácu baníkov.

Expozícia Baníctvo na Slovensku, ktorá približuje najmä zložitú banskú techniku, prešla v uplynulých mesiacoch modernizáciou. Obnovy sa dočkali aj priestory, v ktorých je inštalovaná. Verejnosť ju môže navštíviť vždy od utorka do soboty v čase od 9.00 do 17.00 h.

V testovacom režime v utorok opätovne sprístupňujú aj Dedičnú štôlňu Glanzenberg v historickom jadre mesta. Ako informuje múzeum na svojej internetovej stránke, navštíviť ju môže verejnosť vo vybrané dni a za dodržiavania hygienických opatrení. Vstupy odporúčajú si vopred rezervovať.

Od stredy (3. 6.) pre návštevníkov sprístupnia aj ďalšie unikátne priestory, a to podzemnú expozíciu v Banskom múzeu v prírode. Do podzemia tu majú návštevníci možnosť sfárať v ochranných oblekoch a so svietidlami v ruke. Aj v tejto expozícii však platí dodržiavanie hygienických pravidiel.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava