Metla a muškáty ako odmena za upratovanie Brezna
Samospráva plánuje zapojiť do jarného upratovania čo najviac ľudí

12.04.2018 | Banskobystrický kraj | Autor: E.Krčová

Čas veľkého jarného upratovania nadišiel aj v horehronskej metropole. Akcia Za krajšie Brezno je vyhlásená na sobotu 14. apríla od 9.00 do 13.00 h. Ako tvrdí magistrát, medzi obyvateľmi sa stala obľúbenou a do zveľaďovania prostredia sa zapájajú i základné a stredné školy.

"Mesto sa obracia na občanov, aby pomohli pri skrášlení svojho životného prostredia. V spolupráci s Technickými službami mesta po tretíkrát vyhlasujeme jarné upratovanie spojené s akciou Za krajšie Brezno. Vlani sa nahlásili skupinky ľudí z Hliníka, Kiepky, ulíc ČSA, Kozmonautov a Rázusovej. Okolie bytových domov si však skrášľovali aj obyvatelia iných sídlisk. Zametali štrk, vyčistili trávniky, orezali stromy, na niektorých miestach odstránili divoké skládky odpadu. Všetci účastníci získali odmenu," informuje mesto na webe.

Radnica chce aj takto prilákať ľudí k jarnému upratovaniu s tým, že okrem malej odmeny ich zahreje príjemný pocit z dobre vykonanej práce. "Na záver upratovania môžete na e-mail primátora Brezna Tomáša Abela primator@brezno.sk zaslať fotografiu s informáciami o ukončení a tiež telefonicky kontaktovať pohotovostnú hliadku, ktorá zabezpečí odvoz odpadu. Technické služby účastníkov odmenia muškátmi a metlou," uvádza mestský web

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava