Vlani mali v Detve 57 sobášov, tento rok zatiaľ len sedem
V roku 2019 sa tam narodilo 99 detí.

13.05.2020 | Banskobystrický kraj | Autor: J.Poliak

Ilustračné foto.

Celkom 57 sobášov, z toho 32 cirkevných, zaznamenali v minulom roku na Mestskom úrade (MsÚ) v Detve. Vlaňajšok tak bol za uplynulé tri roky, čo sa týka počtu, najlepší.
 

Ako pre TASR uviedol hovorca MsÚ v Detve Milan Suja, v dvoch prípadoch išlo o sobáš miestneho obyvateľa/obyvateľky s cudzinkou alebo cudzincom. Rok pred tým boli takéto sobáše v meste štyri.

Tento rok bol zatiaľ posledný sobáš 21. marca. Neskoršie obdobie poznačené pandémiou koronavírusu zatiaľ sobáš neprinieslo. "Päť párov, ktoré už mali sobáš na apríl či máj nahlásený, si tento akt zatiaľ zrušilo alebo presunulo na neskorší termín," dodal hovorca mesta.

V januári sa v Detve zosobášili ešte tri páry. Išlo o sobáše civilné. Február si ako sobášny mesiac vybrali dva páry. Tiež sa sobášili civilne. "V marci sa stihli zosobášiť ešte dva páry, z toho v jednom prípade pred kňazom," doplnil Suja.
      V Detve vlani zaregistrovali aj 23 rozvodov. Bolo to však o 13 menej ako rok pred tým.

V roku 2019 sa v tomto podpolianskom meste narodilo 99 detí. Z toho 56 bolo chlapcov. Medzi menami, ktoré rodičia vybrali pre chlapcov, dominovali Ján a Jakub, u dievčat zase Michaela, Kristína a Ella.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol