Od štvrtka v Trnave otvoria 21 ihrísk pre deti
Rodičia majú zabezpečiť dvojmetrový odstup medzi deťmi.

13.05.2020 | Trnavský kraj | Autor: D.Ondrušková

Trnavské deti budú môcť začať opäť používať ihriská od štvrtka 14. mája. Ako prvé mesto otvorí novšie ihriská v 21 lokalitách, ktoré bude každé ráno dezinfikovať a vstup na ne bude preto možný až od 10. hodiny. Informovala o tom hovorkyňa radnice Veronika Majtánová.

Tieto ihriská budú označené plagátom o naďalej platných sprísnených hygienických pravidlách. Rodičia majú zabezpečiť dvojmetrový odstup medzi deťmi a minimálny fyzický kontakt, dbať na nosenie rúšok a mať so sebou prostriedok na dezinfekciu rúk.

"Firmu, ktorá pre naše mesto zabezpečuje údržbu detských ihrísk, sme požiadali o každodennú dezinfekciu dotykových plôch herných prvkov. Okrem toho sa v súlade s usmernením hygienikov budú raz za týždeň pieskoviská prekopávať a prelievať pitnou vodou. Ide o 31 pieskovísk, ktoré prevádzkuje samospráva," uviedla zástupkyňa primátora Eva Nemčovská.

Okrem detských ihrísk budú sprístupnené a denne dezinfikované aj cvičebné prvky vrátane workoutového športoviska za sídlom Trnavského samosprávneho kraja. Staršie ihriská, ktoré zatiaľ ostávajú pre verejnosť zatvorené, sú naďalej označené upozornením pre rodičov, aby namiesto nich uprednostnili iný spôsob trávenia voľného času s deťmi.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice