Nitra otvára pre verejnosť tenisové kurty i bežecké dráhy v areáli škôl
Opatrenia proti šíreniu koronavírusu.

23.04.2020 | Nitriansky kraj | Autor: D.Švelková

Mesto Nitra otvára pre verejnosť tenisové kurty aj bežecké dráhy. Reaguje tak na rozhodnutie vlády, ktorá začala prvú fázu uvoľňovania ekonomiky. „Mesto Nitra v rámci prvej etapy uvoľňovania povolilo aj využívanie vonkajších športovísk pre bezkontaktné športy, ak budú dodržané stanovené bezpečnostné opatrenia,“ povedal nitriansky viceprimátor Daniel Balko.

Tenisové kurty budú otvorené od pondelka 27. apríla, zatiaľ len v pracovné dni v čase od 13.00 do 18.00 h. Prvé dva týždne budú môcť využívať kurty iba deti, a to z dôvodu nového povrchu antuky, ktorý musí spevnieť. Na základe rozhodnutia hlavného hygienika SR Jána Mikasa nebude možné využívať doplnkové služby, ako sú sociálne zariadenia, šatne, sprchy. Športovci budú mať k dispozícii len samotné tenisové kurty. S prípravou antukového povrchu na sezónu sa začalo 20. apríla, skonštatoval Balko.

Samospráva vychádza v ústrety aj ľuďom, ktorí si chcú zabehať či samostatne zacvičiť. Od soboty 25. apríla otvára školské ihriská s bežeckými dráhami v areáloch základných škôl Beethovenova a Nábrežie mládeže. Podľa slov Miloša Dovičoviča, vedúceho oddelenia športových zariadení zo Službytu, otvorené budú zatiaľ multifunkčné ihriská a dve školské ihriská s tartanovou bežeckou dráhou.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol