V Liptovskom Hrádku  distribuovali ochranné štíty
Časť odniesli do nemocnice

21.04.2020 | Žilinský kraj | Autor: M.Mlynárová

 Liptovskohrádocká samospráva rozdistribuovala 150 ochranných štítov tváre a očí. Putovali zdravotníckemu personálu v meste, zamestnancom mesta a jeho organizácií, ktorí prichádzajú do bezprostredného kontaktu s verejnosťou, aj do Liptovskej nemocnice s poliklinikou v Liptovskom Mikuláši. Pomôcka znižuje riziko prenosu ochorenia COVID-19.

„Štíty sme odovzdali zdravotníckemu personálu v súkromnom zariadení na ulici Cesta pri železnici a v centre zdravotníckej starostlivosti - bývalej poliklinike. Ďalšie išli opatrovateľskej službe, mestským policajtom, pracovníkom odboru technických služieb, matriky, evidencie obyvateľstva, i časti finančného odboru, ktorá sa zaoberá daňami," vymenoval primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger.

Výrobu štítov zabezpečuje štvorica Liptovskohrádočanov - Ján Besta je prvákom na Strednej odbornej škole elektrotechnickej v Liptovskej Hrádku, jeho brat Juraj študuje v prvom ročníku na Fakulte riadenia a informatiky Žilinskej univerzity v Žiline. Ich otec Robert Besta je manažérom projektu, zabezpečuje tiež distribúciu. Bratom – študentom pomáha aj odborný pedagóg Strednej odbornej školy elektrotechnickej v Liptovskom Hrádku Martin Gabauer. 

"Bol som prekvapený technickou úrovňou výrobku. Okrem špičkového zabalenia a veľmi dobrého konštrukčného riešenia nechýba návod nielen na zloženie tohto štítu, ale aj jeho ďalšie prevádzkovanie – od hygienickej po technickú starostlivosť," dodal Tréger.

Tri desiatky ochranných štítov pre personál liptovskej nemocnice prevzala jej riaditeľka Ľudmila Pohančeníková. "Každá pomoc pre nemocnicu je obrovským prínosom, zvlášť, keď ju dostaneme darom. V dnešnej dobe ceny týchto prostriedkov sú veľmi vysoké. Je mimoriadne dôležité, aby zdravotní pracovníci, ktorí sú v prvej línii, zostali čo najdlhšie zdraví a pomáhali verejnosti," uviedla.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol