Nitriansky magistrát chce natrvalo dostať nákladné autá z centra
Magistrát ju odklonil pre opravu mosta.

30.03.2020 | Nitriansky kraj | Autor: P.Ivan

Nitrianska radnica chce natrvalo dostať nákladnú dopravu z centra mesta. Magistrát ju odklonil ešte vlani v lete v súvislosti s rekonštrukciou Univerzitného mosta, ktorý bol až do soboty 28. marca prejazdný iba v polovičnom profile.

Oprava mosta však už pokročila a od pondelka po ňom môžu autá jazdiť v oboch smeroch. Zároveň sa zrušili aj obchádzkové trasy i odklon nákladnej dopravy. Radnica však chce, aby nákladné autá ani naďalej nesmeli prechádzať centrom Nitry.

Magistrát už preto začal v tomto smere podnikať prvé kroky. „Odklon nákladnej tranzitnej dopravy sa naozaj osvedčil. Rokujeme preto s Nitrianskym samosprávnym krajom (NSK) o tom, aby sa zaviedol trvalý odklon tohto typu dopravy mimo centra mesta. Verím, že sa nám to spoločne podarí, a to natrvalo,“ uviedol primátor Marek Hattas. Ako pripomenul, o tejto téme bude musieť rokovať aj Zastupiteľstvo NSK.

Rekonštrukcia Univerzitného mosta sa začal ešte vlani v auguste. Podľa hovorkyne Slovenskej správy ciest Lucie Karelovej budú práce pokračovať ešte niekoľko mesiacov. Celkové náklady boli vyčíslené na vyše 2,2 milióna eur.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice