Žarnovica  hľadá dobrovoľníkov pre občianske hliadky
Budú tiež dohliadať na dodržiavanie nočného pokoja.

27.03.2020 | Banskobystrický kraj | Autor: J.Vodnáková

Žarnovická samospráva chce proti šíreniu nového koronavírusu bojovať aj tým, že bude kontrolovať miesta, kde sa stretávajú občania. Hľadá preto dobrovoľníkov, z ktorých by zložila občianske hliadky. Tie by mali byť nápomocné mestskej polícii (MsP).

Jednou z ich úloh má byť monitorovanie a predchádzanie vzniku konfliktov v rámci mesta. Občianske hliadky tiež budú dohliadať na dodržiavanie nočného pokoja, ochranu verejného majetku a majetku obyvateľov pred poškodzovaním či hlásiť MsP prípady hroziaceho väčšieho konfliktu a protiprávneho konania obyvateľov v súvislosti s udržovaním verejného poriadku.

Ako informuje radnica, občianske hliadky by však mali nielen upozorňovať na protispoločenskú činnosť, ale tiež vedieť obyvateľom poskytnúť základné informácie v oblasti ochrany zdravia a hygieny v súvislosti so šírením nového koronavírusu.

Žarnovická samospráva vyvíja v čase mimoriadnej situácie aj ďalšie opatrenia. Pre osamelo žijúcich obyvateľov zabezpečuje pomoc s nákupmi. V spolupráci s miestnymi dobrovoľnými hasičmi zabezpečuje dezinfekciu verejných miest so zvýšeným pohybom osôb.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice