Za pomoci dobrovoľníkov dezinfikujú verejné priestranstvá v Novej Bani
Opatrenia proti šíreniu koronavírusu.

26.03.2020 | Banskobystrický kraj | Autor: J.Vodnáková

V Novej Bani za pomoci dobrovoľníkov z radov miestnych obyvateľov a tiež dobrovoľných hasičov pravidelne dezinfikujú verejné priestranstvá. Ide o jedno z opatrení, ktoré tunajšia samospráva vyvíja, aby pomohla zabrániť šíreniu nového koronavírusu.

S výzvou pomôcť mestu formou dobrovoľníctva prišli podľa primátora Branislava Jaďuďa ešte koncom uplynulého týždňa. "Oslovili sme ľudí v strednom veku, aby nám pomohli s týmito opatreniami," podotkol s tým, že približne polovicu dobrovoľníkov pritom tvoria členovia miestneho dobrovoľného hasičského zboru.

Dobrovoľníci, ktorí sa prihlásili absolvovali odborné školenie. "Po preškolení sme ich vybavili postrekovacími súpravami, ochrannými odevmi a spustili plošnú preventívnu dezinfekciu," priblížil Jaďuď. Podľa jeho slov sa zamerali najmä na priestory vchodov do predajní, lekární a pošty, autobusové zastávky, zábradlia a vchody do bytových domov.

Ďalší dobrovoľníci zase pomáhajú v spolupráci s domovými dôverníkmi pri dezinfekcii priestorov v bytových domoch. Ide o priestory výťahov, poštových schránok či kľučiek dverí. Dezinfekciu verejných priestorov robilo mesto doteraz na dennej báze. V ďalších dňoch však prejde na cyklus trikrát v týždni, ktorý je podľa odborníka postačujúci.

Dobrovoľníci budú podľa Jaďuďa v meste pomáhať aj s distribúciou ochranných rúšok pre seniorov nad 65 rokov, ktorých je v Novej Bani celkom 1273.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

18. – 19. októbra - 780 rokov Michaloviec

Hrdosť a história v srdci Zemplína, Michalovce

19. októbra - 145. výročie DHZ vo Valaskej

ukážky hasičskej techniky, odovzdávanie ocenení, Valaská

19. októbra - Medobranie: Poďakovanie za úrodu

Dolná Krupá, Medolandia