Turčianskoteplický dodávateľ pre automobilky plánuje rozšíriť výrobu
V súčasnosti firma zamestnáva 154 ľudí.

25.03.2020 | Žilinský kraj | Autor: A.Moštková

Turčianskoteplický závod juhokórejského dodávateľa pre automobilový priemysel plánuje rozšíriť svoju výrobu. Vybudovaním novej skladovej haly, ako i využitím uvoľneného priestoru na osadenie zváracích robotov reaguje na zvýšený dopyt odberateľov. Investícia by mala priniesť i nové pracovné miesta.

Nová skladová hala bude mať plochu 1180 štvorcových metrov, uvoľnený priestor vo výrobnej hale využije investor na rozšírenie výroby v podobe osadenia 30 zváracích robotov, spresnila spoločnosť Samhwa Tech v oznámení o zmene, ktoré predložila orgánom na posúdenie.

V súčasnosti firma zamestnáva 154 ľudí, z toho 13 sú technicko-hospodárski pracovníci a 141 pracuje v robotníckych profesiách. Rozšírením výroby sa počet zamestnancov postupne zvýši o 30, z toho 27 bude v robotníckej profesii a traja budú technici. Investor plánuje do budúcna i rozšíriť existujúce parkovisko pri administratívnej budove o 17 parkovacích miest.  

Závod juhokórejskej spoločnosti vyrába časti podvozkov pre osobné automobily značky Kia a Hyundai. V kúpeľnom meste pôsobí od roku 2015. Priemerná evidovaná miera nezamestnanosti podľa posledných údajov z januára dosiahla v okrese Turčianske Teplice 4,75 %.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol