V Bánovciach nad Bebravou vysadia 150 stromov
V rámci prvej fázy ich vysadia ako náhradu za škody spôsobené veternou kalamitou.

03.04.2018 | Trenčiansky kraj | Autor: A.Moštková

Bánovce nad Bebravou budú po tomto týždni zelenšie. V rámci projektu Viac zelene pre Štúra, s ktorým prišli bývalí žiaci z miestneho Gymnázia Janka Jesenského, pribudne na území mesta 150 stromov. Informovala o tom samospráva v tlačovej správe. 

Dovedna 150 drevín v rámci prvej fázy vysadia ako náhradu za škody spôsobené veternou kalamitou spred dvoch rokov. "Do realizácie sa zapoja dobrovoľníci z radov študentov, vybrané tímy zo základných škôl, zamestnanci mestského úradu aj samotní občania mesta," uviedla radnica. 

Lokality, kde budú dobrovoľníci sadiť stromy, spracoval odbor služieb mestu bánovského mestského úradu do situačných plánov. Samotná výsadba prebehne podľa pridelených lokalít 6. a 7. apríla. Školy začnú s výsadbou stromov 6. apríla a ostatní dobrovoľníci nasledujúci deň. Začiatok prác organizátori stanovili na 10.00 h, pričom školské tímy budú sadiť v blízkosti škôl a ďalšie tímy, ktoré pokračujú 7. apríla, začnú na ulici A. Hlinku. 

Hlavnou iniciátorkou projektu v Bánovciach nad Bebravou je študentka Sokratovho inštitútu Diana Jakubíková. S realizáciou projektu začala s bývalými spolužiakmi ešte vlani počas vianočných trhov. Vtedy mali obyvatelia možnosť adoptovať si desať stromov, ktoré budú teraz v apríli na území mesta vysádzať.
"Veríme, že tento ekologický projekt prinesie pre mesto nielen viac zelene, ale aj spolupráce na ochrane životného prostredia," skonštatovala radnica. 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice