Výstava To vajíčko maľované prezentuje kraslice a dekoratívne predmety
Tvorbu predstavuje 40 autorov.

09.03.2020 | Žilinský kraj | Autor: M.Jaroš

Na výstave kraslíc a dekoratívnych predmetov To vajíčko maľované predstavuje Kysucké múzeum v Čadci viac ako 40 autorov z regiónu Kysúc a Žiliny.

"Prichádza jar a s ňou i obdobie veľkonočných sviatkov, ku ktorým neodmysliteľne patria veľkonočné vajíčka. Aj preto sme sa už tradične rozhodli prezentovať v našich priestoroch diela autorov z celého regiónu," uviedla kultúrna manažérka Kysuckého múzea v Čadci Darina Hnidková.

Doplnila, že výstava vznikla s cieľom zachovávania ľudových tradícií a zvykov zdobenia vajíčok. "Návštevníci môžu na výstave vidieť kraslice vyrábané rôznymi technikami, ale aj množstvo dekoratívnych predmetov s motívom Veľkej noci. Okrem kraslíc a predmetov na dekoráciu nájdu návštevníci na výstave aj perníky od rôznych autoriek. Prezentácia potrvá do 15. apríla 2020," informovala hovorkyňa Kysuckého múzea v Čadci Alexandra Janigová.

"V múzeu sme pripravili na oživenie aj tvorivé dielne, na ktorých si deti môžu ozdobiť perník, maľovať na sklenené kraslice, ale aj vymaľovať papierové vajíčko," dodala Janigová.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol