Obyvatelia Svätého Antona môžu pripomienkovať podobu domu smútku
Obec pracuje aj na vysporiadaní pozemkov pod budovou.

05.03.2020 | Banskobystrický kraj | Autor: J.Vodnáková

Vo Svätom Antone neďaleko Banskej Štiavnice chystá miestna samospráva rekonštrukciu domu smútku. Dala si preto vypracovať vizualizáciu obnovy tohto objektu, ktorú teraz môžu pripomienkovať aj samotní obyvatelia.

Starosta Martin Kminiak priblížil, že súčasné priestory domu smútku už nie sú veľmi reprezentatívne. Ide o staršiu budovu, ktorá si vyžaduje rekonštrukciu, navyše je pre obec s 1200 obyvateľmi kapacitne nepostačujúca.

Obec oslovila architektonický ateliér, ktorý sa vo vizualizácii rozhodol nevzhľadnú budovu premeniť na objekt, ktorý by citlivo zapadal do tamojšieho dedinského prostredia. Podľa Kminiaka to bol aj zámer, keďže sa nachádza v blízkosti Farského kostola sv. Antona a tiež je tam známy kaštieľ.

Na základe vizualizácie, ktorú teraz môžu obyvatelia pripomienkovať, chcú pripraviť projektovú dokumentáciu, aby bola obec pripravená a v prípade vhodnej výzvy sa mohla uchádzať o dotáciu na obnovu objektu. Okrem toho aktuálne pracujú aj na usporiadaní pozemkov pod budovou, ktoré zatiaľ obci nepatria.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava