Mesto Prešov vybuduje v Nižnej Šebastovej oddychovú zónu
Pribudne zeleň, lavičky i osvetlenie.

07.02.2020 | Prešovský kraj | Autor: M.Černý

V prešovskej mestskej časti Nižná Šebastová pribudne zeleň, lavičky i nové osvetlenie. Mesto pripravuje verejné obstarávanie pre projekt revitalizácie verejného priestranstva na Slanskej ulici. TASR o tom informovala tlačová referentka Mestského úradu v Prešove Lenka Šitárová.

"Postupne napĺňame cieľ budovania oddychových zón, v ktorých sa bude spájať oddych pre Prešovčanov s funkčným využitím územia, pričom sa prihliada najmä na ekológiu a udržateľnosť," uviedla primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.

Revitalizácia bude zahŕňať výsadbu novej zelene, teda stromov, kríkov, trvaliek a okrasných tráv, taktiež inštaláciu verejného osvetlenia, rekonštrukciu lávok, výstavbu spevnených plôch, osadenie takzvaných osviežovacích prvkov a umiestnenie prvkov drobnej architektúry.

Prioritou mesta je zvýšiť bezpečnosť v danej lokalite, posilniť ekologickú stabilitu, zvýšiť biodiverzitu a zavádzať postupy udržateľného hospodárenia so zrážkovými vodami.

Na realizáciu projektu získalo mesto finančné prostriedky z  Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu. Celkový rozpočet projektu je vo výške viac ako 354.000 eur, z toho viac ako 336.000 eur je poskytnutá výška nenávratného finančného príspevku. Mesto sa na realizácii projektu bude podieľať päťpercentným spolufinancovaním, z vlastných zdrojov zaplatí približne 18.000 eur.

S revitalizáciou verejného priestranstva na Slanskej ulici plánuje radnica začať v lete tohto roka. Ako informovala Šitárová, v tomto roku sa začne aj s revitalizáciou dvoch vnútroblokov, a to na ulici 17. novembra a uliciach Hviezdoslavova-Štefánikova.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

3. – 4. máj - 105. Štefánik

Celoslovenská spomienka pri príležitosti 105. výročia tragickej smrti . R. Štefánika

4. – 5. máj - Červenokamenské remeselné trhy

festival hrad Červený Kameň

4. – 5. máj - Račianske hody

Bratislava, mestská časť Rača