Liptovský Mikuláš v minulom roku získal 1,6 milióna eur z eurofondov
Vyše 200.000 eur dostali na podporu opatrovateľskej služby.

06.02.2020 | Žilinský kraj | Autor: M.Mlynárová

Na účet mesta Liptovský Mikuláš prišlo v roku 2019 vyše 1,6 milióna eur z externých zdrojov. Financie pochádzali predovšetkým z eurofondov a boli určené na 25 projektov. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.

"Peniaze radnica získala na vybudovanie a zlepšenie technického vybavenia jazykových a odborných učební v piatich základných školách. Takmer pol milióna eur pôjde na revitalizáciu vnútrobloku na Nábreží, kde sa skvalitní životné prostredie, pribudnú športoviská či detské ihriská," priblížila hovorkyňa.

Vyše 200.000 eur dostalo mesto na podporu opatrovateľskej služby. Z projektu sú hradené mzdy 15 opatrovateliek. Ďalších takmer 200.000 eur poslúži na poskytovanie služieb miestnej občianskej poriadkovej služby. Na výkon terénnej sociálnej práce pre Liptovský Mikuláš vyčlenili 170.000 eur, vymenovala Čapčíková. Po 80.000 eur je tiež určených na rozšírenie kamerového systému a obnovu pôvodného atletického areálu pri centre voľného času na Nábreží.

"Z eurofondov sú hradené aj výmena okien na mestskej ubytovni na Štefánikovej ulici, zavlažovací systém na futbalovom ihrisku v Liptovskej Ondrašovej a výsadba drevín v Palúdzke," doplnila hovorkyňa mesta.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice