V Čirči pribudnú desiatky stavebných parciel
Investíciu bude obec financovať z vlastných zdrojov.

23.01.2020 | Prešovský kraj | Autor: A.Hudecová

Počet obyvateľov v obci Čirč neďaleko Starej Ľubovne, ktorí potrebujú bývanie, každoročne stúpa. Starosta Michal Didik informoval, že aj preto pripravujú novú lokalitu, kde postupne vznikne 54 stavebných pozemkov.

Investíciu vo výške zhruba 700.000 eur bude obec financovať z vlastných zdrojov. Časť nákladov by sa mala vrátiť samospráve v podobe príjmu z predaja pozemkov. Projekt má preto viacero etáp, pričom v rámci prvej, s ktorou sa začne už na jar tohto roka, vznikne 18 pozemkov.

"Za posledných deväť rokov pribudla v obci stovka obyvateľov, z toho 27 minulý rok a s rastúcim počtom občanov stúpa aj záujem o bývanie. Vychádzame takto v ústrety ľuďom, ktorí majú záujem o výstavbu rodinných domov, keďže doposiaľ sme stavali skôr nájomné byty,” vysvetľuje Didik.

Nová lokalita na bývanie v extraviláne obce sa bude rozprestierať na území s celkovou rozlohou 110.000 metrov štvorcových. Okrem pozemkov na bývanie sa v nej ráta aj s vybudovaním kompletnej infraštruktúry a pribudne aj detské ihrisko.

Za rastúcim trendom počtu obyvateľov v Čirči je podľa starostu aj tvorba nových pracovných miest v obci, občianska vybavenosť, podpora športu a kultúry. “Chceli by sme ešte v obci postaviť kúpalisko, aby rodiny s deťmi mali kde tráviť voľný čas,” uzatvára Didik. V Čirči v súčasnosti žije približne 1300 obyvateľov.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol