Lučenec zrealizoval vďaka grantom 91 projektov
Samospráve sa podarilo znížiť dlh.

14.01.2020 | Banskobystrický kraj | Autor: B.Caban

Dovedna 91 projektov z fondov a grantov zrealizovala samospráva Lučenca počas posledných deviatich rokov. Informovala o tom primátorka Alexandra Pivková na decembrovom zasadnutí mestského zastupiteľstva s tým, že zároveň klesol celkový dlh mesta.

„Stále sme pri veľmi dobrej pozícii zdravého a ekonomicky silného mesta, pretože dlh ku koncu roka očakávame vo výške 18 percent z celkového objemu bežných príjmov minulého roka,“ podotkla primátorka.

Zadlženie mesta podľa jej slov na takúto úroveň kleslo z predvlaňajších 21,1 percenta, pričom v roku 2011 bolo ešte na úrovni 39 percent. „Podarilo sa nám aj vďaka iným zdrojom a dobrému hospodáreniu znížiť dlh a zároveň ísť do veľkých investícií,“ dodala Pivková.

Z uvedených 91 projektov bolo podľa nej 56 investičných akcií v súhrnnej hodnote viac ako 39 miliónov eur. Najväčšou tohtoročnou investičnou akciou v Lučenci má byť začiatok výstavby krytej plavárne, na čo samospráva v aktuálnom rozpočte vyčlenila takmer 2,3 milióna eur. Tento projekt však mesto nebude financovať z grantov, ale z úveru a vlastných zdrojov.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice