Cenu mesta Liptovský Mikuláš udelili siedmim osobnostiam
Ocenenia im odovzdali v nedeľu na novoročnom koncerte.

07.01.2020 | Žilinský kraj | Autor: M.Mlynárová

Cenu mesta Liptovský Mikuláš získalo ďalších sedem osobností, ktoré prispeli k rozvoju tohto liptovského mesta. Ocenenia im radnica odovzdala v nedeľu na novoročnom koncerte v dome kultúry. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.

Cenu mesta získal Pavol Bobák za prínos v oblasti architektúry, stavebníctva a verejného života. Za prínos v kultúrnej, spoločenskej a výchovnej oblasti udelila radnica cenu Jozefovi Daníkovi, Jozefovi Oškovi a Jánovi Tomčíkovi. Ocenenie za prínos v telovýchovnom lekárstve dostal Juraj Sýkora a Marta Voštináková za dlhodobé aktívne pôsobenie v zdravotníctve a dobrovoľníctve. In memoriam udelili cenu Zoltánovi Reiterovi za jeho príspevok na poli kultúry a duchovného rozvoja mesta.

Návrhy na ocenenia zaslali obyvatelia Liptovského Mikuláša na základe výzvy radnice, odobrili ich mestskí poslanci na svojom rokovaní vlani v decembri. Po posúdení doručených návrhov udelil primátor mesta Ján Blcháč cenu primátora aj Viliamovi Dolníkovi, Jozefovi Kršákovi a Ľudevítovi Dušanovi Žuffovi.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

3. – 4. máj - 105. Štefánik

Celoslovenská spomienka pri príležitosti 105. výročia tragickej smrti . R. Štefánika

4. – 5. máj - Červenokamenské remeselné trhy

festival hrad Červený Kameň

4. – 5. máj - Račianske hody

Bratislava, mestská časť Rača