Prievidza chce posilniť kapacity na úseku regionálneho rozvoja
Samospráva podpísala memorandum s vládou.

02.01.2020 | Trenčiansky kraj | Autor: A.Moštková

Mesto Prievidza uzatvorilo s Úradom podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu (ÚPVII) memorandum o spolupráci. Jeho cieľom je podpora projektu, ktorý má samosprávam pomôcť zabezpečiť zamestnancov pre oblasť regionálneho a miestneho rozvoja. Memorandum nadväzuje na výzvu, ktorú na tento účel vyhlásilo pre najmenej rozvinuté okresy Ministerstvo vnútra SR. ÚPVII hľadá možnosti, aby sa do výzvy mohla zapojiť aj Prievidza.

Mesto má na účel realizácie vytvoriť formálne partnerstvo s mestami alebo obcami na území okresu. Preto sa rozhodlo osloviť s ponukou partnerstva Handlovú, Nováky a Bojnice. "Zmyslom tohto projektu, na ktorom ponúkame spoluprácu, je posilnenie kapacity samospráv. Teda vytvoriť priestor na zamestnanie ľudí, ktorí sa na mestách budú venovať regionálnemu rozvoju," ozrejmil vedúci referátu pre projekty a investície Mestského úradu v Prievidzi Ivan Benca.

Výzvu na podporu koordinačných a implementačných kapacít regionálneho rozvoja v úrovni miestnej územnej samosprávy v rámci Operačného programu Efektívna verejná správa vyhlásil rezort vnútra koncom decembra minulého roka. Celkové oprávnené výdavky projektu sú vo výške 500.000 eur, samospráva sa na financovaní bude podieľať sumou 25.000 eur.

Uzatvorenie memoranda o spolupráci s ÚPVII, ako i spoluprácu s mestami v Prievidzskom okrese v rámci výzvy rezortu vnútra schválili prievidzskí mestskí poslanci na svojom poslednom rokovaní v minulom roku.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol