Cenu mesta Liptovský Mikuláš udelia siedmim osobnostiam
Odovzdajú ich na novoročnom koncerte.

20.12.2019 | Žilinský kraj | Autor: M.Mlynárová

Osobnostiam, ktoré v rôznych oblastiach prispeli k rozvoju Liptovského Mikuláša, udelia na novoročnom koncerte 5. januára 2020 v dome kultúry cenu mesta. Návrh na ocenenie siedmich liptovskomikulášskych osobností odobrili mestskí poslanci na poslednom decembrovom zasadnutí.

"Cenu mesta získa Pavol Bobák za prínos v oblasti architektúry, stavebníctva a verejného života. Za prínos v kultúrnej, spoločenskej a výchovnej oblasti udelia cenu Jozefovi Daníkovi, Jozefovi Oškovi a Jánovi Tomčíkovi. Za prínos v telovýchovnom lekárstve dostane cenu Juraj Sýkora, Marta Voštináková získa ocenenie za dlhodobé aktívne pôsobenie v zdravotníctve a dobrovoľníctve," konkretizovala hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš Viktória Čapčíková. In memoriam udelili cenu Zoltánovi Reiterovi za jeho príspevok na poli kultúry a duchovného rozvoja mesta.

Návrhy na ocenenia zaslali obyvatelia Liptovského Mikuláša na základe výzvy radnice. Po posúdení doručených návrhov udelí primátor mesta Ján Blcháč cenu primátora aj Viliamovi Dolníkovi, Jozefovi Kršákovi a Ľudevítovi Dušanovi Žuffovi.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol