Po materskej škole vo Zvolenskej Slatine čaká na obnovu aj kultúrny dom
Vedeniu obce má poradiť anketa medzi obyvateľmi.

19.12.2019 | Banskobystrický kraj | Autor: J.Poliak

Po tohtoročnej rekonštrukcii a prístavbe materskej školy čaká na budúci rok Zvolenskú Slatinu (okres Zvolen) začiatok ďalšej veľkej investície. Bude ňou rekonštrukcia alebo výstavba nového kultúrneho domu a úprava jeho okolia.

Ako na webovej stránke obce uvádza starostka Mária Klimentová, týmto zámerom sa vedenie obce zaoberá už od leta tohto roka. Aby zistili, akým smerom sa uberať, chcú zástupcovia obce poznať aj názor občanov. Tí mali možnosť vyjadriť sa formou dotazníka. Zo 141 účastníkov ankety si 90 myslí, že sa má pôvodný kultúrny dom, postavený v 50. rokoch uplynulého storočia, zbúrať a na jeho mieste postaviť nový. Zvyšok bol za rekonštrukciu pôvodného stánku.

Začiatkom decembra bola k zámeru zvolaná aj diskusia občanov, starostku ale mrzí, že sa jej zúčastnilo veľmi málo ľudí. "Zostáva nám len veriť, že sa spolu s poslancami obecného zastupiteľstva rozhodneme správne," skonštatovala.

Okrem stavby či rekonštrukcie kultúrneho domu obec počíta na budúci rok aj s ukončením budovania kanalizácie, ktoré projektovo realizujú spolu so susednou Očovou, rekonštrukciou domu smútku a vybudovaním chodníka a dažďovej kanalizácie na časti ulice T. Vansovej.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava