Banská Bystrica posiela Prešovu 13.033 eur
Slovenskom sa nesie vlna solidarity.

16.12.2019 | Banskobystrický kraj | Autor: E.Krčová

Mesto Banská Bystrica posiela do Prešova na pomoc ľuďom, ktorých postihlo nešťastie spojené s tragickým výbuchom bytovky na Mukačevskej ulici, 13.033 eur. TASR o tom informovala hovorkyňa banskobystrického primátora Dominika Mojžišová.

Z toho 10.000 eur je suma pôvodne vyčlenená na silvestrovský ohňostroj a program, ktorý mesto pred pár dňami zrušilo. Ponechalo iba novoročný ohňostroj a program, ktorý si Banskobystričania užijú na Nový rok popoludní. Zvyšok sumy smerujúcej do Prešova tvorí výťažok z Primátorského punču, ktorý sa uskutočnil 13. decembra, a kde sa podarilo vyzbierať 3033 eur.

"Som veľmi rád, že o takéto podujatia je u nás vždy veľký záujem. Banskobystričania majú dobré srdce a ďakujem všetkým, ktorí si našli čas a prišli do nášho stánku pred radnicou. Každý jeden návštevník prispel k výnimočnej atmosfére. Verím, že vyzbieraná suma spolu s príspevkom mesta pomôže Prešovu zmierniť následky výbuchu, ktorý ovplyvnil mnohých," zdôraznil primátor Ján Nosko.

Počas Primátorského punču sa v meste pod Urpínom predalo 200 litrov vianočného punču, 50 litrov čaju a 500 keramických hrnčekov s tematikou Banskobystrických Vianoc. Pri stánku sa zastavili stovky ľudí.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice