Festival Embargo  v Banskej Bystrici je venovaný ľudským právam
Šiesty ročník podujatia otvoria v kultúrnom centre Záhrada.  

09.12.2019 | Prešovský kraj | Autor: TASR

Občianska i akademická sloboda, vzdelávanie a kritické myslenie, to sú témy šiesteho ročníka ľudskoprávneho festivalu Embargo, ktorý sa od soboty do utorka 10. decembra koná v kultúrnom centre Záhrada v Banskej Bystrici.

„Festival dáva hlas ľuďom, ktorí sa svojou každodennou prácou usilujú o to, aby sa v spoločnosti predchádzalo radikalizácii názorových skupín, šíreniu dezinformácií či zneužívaniu demokracie,“ uvádzajú organizátori, podľa ktorých sú medzi nimi učitelia, umelci, novinári, aktívni občania a mnohí ďalší.

Festival otvorí v sobotu predstavenie nórsko-českej umeleckej skupiny T.I.T.S. Jeho druhý deň bude venovaný vývoju spoločensko-politickej situácie v susednom Maďarsku.

V pondelok 9. decembra bude program pokračovať od 16.30 h diskusným formátom Živá veda. Festival uzatvorí podujatie Napíš list – daruj slobodu!, ktoré prináša slovenská pobočka Amnesty International v utorok 10. decembra, v Medzinárodný deň ľudských práv.

„Počas festivalu Embargo bude v priestoroch kultúrneho centra Záhrada ľudskoprávne zákutie, kde môžu návštevníci písať listy či podpísať petíciu, alebo sa pozhovárať o ľudských právach s Amnesty International,“ dodávajú organizátori.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol