Pochod čertov v Piešťanoch bude aj tento rok
Vlani prišlo zhruba 15.000 ľudí.

28.11.2019 | Trnavský kraj | Autor: D.Ondrušková

Predvianočný pochod čertov – Krampus bude v Piešťanoch aj tento rok. Do centra kúpeľného mesta sa podľa organizátora Jána Románka chystá 7. decembra okolo 250 pekelníkov a iných bytostí.

"Vlani, na druhý ročník podujatia prišlo zhruba 15.000 ľudí z celého Slovenska, očakávame, že by to mohlo byť teraz aj viac," uviedol Románek. Organizátori preto pripravujú opatrenia, aby priebeh akcie mohol byť bezproblémový. Návštevníkom odporúčajú v prípade jazdy autom zaparkovať na parkoviskách mimo centra, napríklad pri zimnom štadióne, poliklinike a letisku. "Pomôžu tak predísť dopravným komplikáciám a budú mať istotu, že na pochod sa dostanú včas," uviedol Románek.

Pochod čertov mal v Piešťanoch premiéru pred troma rokmi a nezaobišiel sa bez komplikácií. Pred jeho konaním sa zdvihla u časti obyvateľov vlna nevôle, o akcii s čertmi rokovalo aj mestské zastupiteľstvo a rozbehli sa petičné akcie proti i za pochod. Nakoniec sa prvý i vlaňajší druhý ročník uskutočnili bez konfliktov. Tradícia pochodu čertov vznikla v rakúskych Alpách, keď čerti raz do roka schádzajú z hôr do údolí potrestať vinníkov. Rozšírila sa do Nemecka, Maďarska, Slovinska, Talianska, Chorvátska i Česka.

"Ani tentoraz to nebude o strachu z čertov, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. Najdôležitejšia je dobrá zábava a s ňou spojená prehliadka zručnosti a nápaditosti maskérov. Tento rok ju ešte umocnia koncerty kapiel Helenine oči a Kmeťoband na špeciálnom pódiu, ktoré bude umiestnené na Rázusovej ulici," doplnil Románek.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol